Tilbyr eFaktura ved innbetaling av skatt

Publisert: 30.05.2016

Alle skattytere, både privatpersoner og bedrifter, kan nå inngå e-fakturaavtale med Skatteetaten. Foreløpig gjelder dette kun for innbetaling av skatt, ikke avgifter.

Skatteetaten skriver følgende:

Ved å benytte eFaktura vil fremtidige faktura fra Skatteetaten komme ferdig utfylt i nettbanken i stedet for i posten. For bedrifter blir det også mulig å få eFaktura sendt direkte til eget regnskapssystem – ved å være registrert i det offentlige fakturaregisteret ELMA. Merk at eFakturaavtalen med Skatteetaten foreløpig bare gjelder for innbetaling av skatt.

 

Hvordan oppretter jeg avtale om eFaktura?

Neste gang du betaler inn skatt, vil du i de fleste nettbanker bli spurt om du ønsker å opprette en eFaktura-avtale med Skatteetaten. Ved å akseptere tilbudet, opprettes avtalen, og du vil få neste faktura fra Skatteetaten ferdig utfylt i nettbanken.

 

Du kan selv opprette eFakturavtale  i nettbanken

Du kan selv inngå avtale om eFaktura ved hjelp av KID-nummeret som står på selvangivelsen din. KID-nummeret vil være din eFaktura-referanse når du skal opprette avtale i nettbanken.

Logg deg inn i nettbanken, velg eFaktura i menyen, og bruk KID-nummerreferansen for å opprette avtale. E-Faktura er godt beskrevet og lett å finne frem til i de ulike nettbankene.

Merk at du bare kan inngå eFakturaavtale på vegne av deg selv. Du kan fremdeles betale skatt for en annen person (for eksempel ektefelle), men ikke opprette eFakturaavtale for denne.

 

Bedrifter kan motta eFaktura i nettbank og eget regnskapssystem

Alle bedrifter kan inngå eFakturaavtale på lik linje med privatpersoner. Organisasjoner kan også,  dersom de er registrert i det offentlige fakturaregisteret ELMA, motta eFakturaer automatisk inn i eget regnskapssystem. Les mer om det offentlige fakturaregisteret ELMA, og få en oppdatert oversikt over virksomheter som er registrert her.

 

Hva er fordelene med eFaktura?

  • EFaktura er enkelt og effektivt å benytte. Du slipper å taste inn KID-nummer og andre fakturaopplysninger, eFaktura kommer ferdig utfylt.
  • Du får bedre oversikt og kontroll over betalinger. EFaktura lagres i nettbanken, og du styrer selv når og fra hvilken konto den skal betales fra.
  • Du kan betale uansett hvor du oppholder deg.
  • Miljøvennlig alternativ.

Del på facebook