Hvordan er arbeidstiden i påsken?

Publisert: 20.03.2018

Noen regnskapskontor har inngått avtaler som gjør onsdag før skjærtorsdag til en kortere arbeidsdag. Gjelder det ditt kontor?

Uten tariffavtale

Har dere ikke tariffavtale på kontoret, er det Arbeidsmiljøloven som regulerer dette. Her er mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka ordinære arbeidsdager.

Med tariffavtale

På regnskapskontor som har inngått tariffavtale mellom Spekter/Bondelagets samarbeidspartnere og YS/Spekter/Negotia avsluttes arbeidet onsdag før skjærtorsdag senest kl 13.00.

Regnskapskontor med tariffavtale med Virke (Funksjonæravtalen og Landsomfattende tariffavtale for administrativt personale og NHO (Funksjonæravtalen) har i utgangspunktet ordinære arbeidsdager mandag, tirsdag og onsdag i påskeuka. Men her kan det være inngått lokale særavtaler som gir bedre betingelser.

Særavtale i tariffavtalen?

Mange av våre medlemmer arbeider på regnskapskontor hvor det er som del av tariffavtalen også er forhandlet frem lokale særavtaler. I malen til lokal særavtale som ble atviklet av Økonomiforbundet/Negotia lå det forslag om at arbeidet skal avsluttes kl 13.00 blant annet onsdag før skjærtorsdag.

Det kan derfor lønne seg å undersøke om dere har en lokal særavtale på ditt kontor, og om denne bestemmelsen er tatt inn der.

Slike ordninger kan også være en del av personalhåndboka og kan finnes på kontor uten tariffavtale.

 

 


Del på facebook