Endrer regler for naturalytelser

Publisert: 07.03.2019

Etter kritikk av de nye reglene for naturalytelser, endres nå regelverket.

– Vi har korrigert for de tingene det har vært uro rundt. Vi har lyttet til synspunkter fra folk og bedrifter, og nå gjennomfører vi endringer, sier finansminister Siv Jensen (Frp) til NTB, som er gjengitt av e24.no.

Jensen forteller at endringene betyr at en ansatt på en kino, ved å bruke hele det nye handlingsrommet, kan ta imot fribilletter og ytelser for inntil 10.000 kroner helt skattefritt. Arbeidsgivers administrative oppgaver ser imidlertid ut til å påvirkes lite av de foreslåtte endringene.

 

Fem tiltak

Regjeringens endringer skal bestå av disse fem tiltakene:

  • Skattereglene for personalrabatter blir mer fleksible. Vilkåret om maksimal rabattsats på 50 prosent fjernes, slik at også rabatter på 100 prosent kan gis skattefritt. Det betyr at ansatte kan motta 100 prosent rabatt på varer inntil 8.000 kroner, 50 prosent rabatt på varer inntil 16.000 kroner og 25 prosent rabatt på varer inntil 32.000 kroner.
  • Verdien av personalrabatter som kan gis skattefritt, økes fra 7.000 til 8.000 kroner.
  • Beløpsgrensen for skattefrie gaver økes fra 1.000 kroner til 2.000 kroner. Grensen har stått uendret siden 2009.
  • For fribilletter i transportnæringen utsetter regjeringen iverksettelsen av de nye reglene til 1. juli 2019. Hensikten er at transportselskapene skal få tid til å utforme nye billettordninger.
  • Skattemyndighetene skal aktivt legge til rette for enklest mulig etterlevelse for næringslivet og utarbeide en veileder sammen med Virke og NHO.

I Økonomiforbundets medlemsblad Pluss, som kommer ut i slutten av neste uke, kan du lese mer om det nye regelverket.

 

 

 

 


Del på facebook