Forlenger permitteringsperioden

Publisert: 11.01.2021

Regjeringen foreslår å forlenge permitteringsperioden til 1. juli.

– Vi kommer til å foreslå og forlenge den perioden du kan stå permittert frem til 1. juli, for dem som ville ha gått ut av ordningen, sier Arbeids- og sosialminister Henrik Asheim (H) til NRK.

I fjor sommer ble permitteringsperioden utvidet fra 26 til 52 uker.

– Det gjør vi rett og slett for å sørge for at flere av dem som er permittert, og som etter hvert opplever at jobbene kommer tilbake, ikke faller ut av ordningen, sier Asheim.

 

Ys fornøyd

YS er fornøyd med at regjeringen utvider pemitteringsperioden

-Det blir stadig tydeligere at pandemien vil prege arbeidslivet hele det kommende halvåret, og det vil ta lang tid før arbeidslivet er tilbake til en normaltilstand, sier YS-leder Erik Kollerud.

Han har lenge vært bekymret for at de særskilte koronatiltakene for arbeidslivet avvikles for tidlig.

-Permitteringstallene er fortsatt svært høye. Mange nærmer seg nå grensen for hvor lenge de kan være permittert, og har risikert å bli helt arbeidsledige fra mars. Derfor er vi fornøyd med at regjeringen imøtekommer kravet vårt om å utvide den maksimale permitteringsperioden frem til 1. juli, sier han.


-Dette vil bidra til å redde mange levedyktige arbeidsplasser og gi trygghet til tusenvis av arbeidstakere i hele landet, sier Kollerud.


Del på facebook