Dobbelt fagforeningsfradrag

Publisert: 08.11.2021

Regjeringen foreslår å øke fagforeningsfradraget.

8. november 2021 la regjeringen Støre frem det såkalte tilleggsnummeret til Statsbudsjettet 2022. Her er et utdrag av forslagene:

 

Fagforeningsfradraget foreslås økt

Regjeringen foreslår å øke fagforeningsfradraget. Maksimalt fradrag for innbetalt fagforeningskontingent skal dobles innen to år og foreslås økt med 50 prosent til 5 800 kroner i budsjettet for 2022. Økningen styrker økonomien til fagorganiserte arbeidstakere og gjør det lettere å være fagorganisert. I statsbudsjettet utgjør det en redusert inntekt på 425 millioner kroner.

Hurdalsplattformen slår fast at fagforeningsfradraget skal dobles. Halvparten av denne opptrappingen foreslås i 2022-budsjettet, mens resten vil bli foreslått i budsjettet for 2023.

 

Foreslår forlenget stønadsperiode for AAP-mottakere

Regjeringa foreslår å forlenge retten til arbeidsavklaringspenger (AAP) til 30. juni 2022 for mottakare som er under arbeidsavklaring. I tillegg har departementet starta et arbeid med å vurdere ulike tiltak for å ivareta personer som ikke har fått avklart arbeidsevnen sin når AAP-perioden går ut.

 

Finansdepartementets område

Det har kommet flere endringsforslag på finansdepartementets områder. Her er en samling av pressemeldingene:

 

Økning på en milliard til landbruk og mat

Støre-regjeringen ønsker å øke bevilgningene til jordbruket med 754 millioner kroner. Regjeringen bevilger også 200 millioner kroner ekstra til investeringer i jordbruket.

 

Her kan du lese mer om forslagene fra den nye regjeringen.

 

 

 

 

 


Del på facebook