Oppklaring etter feil fra Skatteetaten

Publisert: 18.05.2022

Forvirrende tekst ga håp om utsettelse.

Økonomiforbundet har blitt kontaktet av mange medlemmer som har sett en tilleggstekst på enkelte skattemeldinger til næringsdrivende. Tilleggsteksten var følgende: Her er din nye papirskattemelding. På grunn av en teknisk feil har ikke denne skattemeldingen blitt sendt ut før nå. Dette beklager vi. Fordi skattemeldingen er forsinket fra oss, er leveringsfristen flyttet til 30. juni 2022.

Teksten ble senere fjernet, og dette har ført til noe forvirring for mange av våre medlemmer. Økonomiforbundet ba om en oppklaring 16. mai og fikk i dag følgende tilbakemelding fra  Skatteetaten:

- Tilleggsteksten ment for noen tusen personer som mottar skattemeldingen på papir, ble feilaktig vist for de som hentet en pdf-versjon av skattemeldingen som dokumentasjon mellom 13. og 16. mai. Dette er nå fjernet. Med mindre du har søkt om utsatt frist, så gjelder den opprinnelige leveringsfristen. Det var 30. april for lønnstakere og pensjonister og er 31. mai for næringsdrivende, skriver Skatteetaten.